Back to Question Center
0

సెమల్టాల్: ఎలా ట్రోజన్ హార్స్ వదిలించుకోవటం

1 answers:

Онлине сцаммерс су украли добро више од 12 милијарди долара, и они су толико одлучни као и увек да задрже крађу. Најстарији људи сматрају најугроженијим метама. Постоје неке методе које користе - config server firewall cpanel login.

Мајкл Браун, водећи стручњак из Семалт , објашњава како да избегне опасне злонамерне нападе.

1. Бесплатне ствари

Када претражујете, можете наићи на огласе који вам говоре да ћете бесплатно добити ствари. Могао би бити слободан хамбургер, а ти си супер гладан. Не пада на то. Ако кликнете на оглас или линк, он ће отворити страницу која преузима злонамерни софтвер у ваш рачунар или руке личне податке.

У неким случајевима, страница ће вам представити образац за попуну. Информације ће користити хакери.

Немојте кликнути на ове огласе. Проверите да ли су ове понуде истините у претрази на Гоогле-у, одлазак на легитимне веб странице или локације за проверу чињеница као што су Снопес.

2. Сцамминг моурнерс

Неки су у потрази за људима који живе, углавном удовице. Прочитали су странице посмртних остатака и пронашли најближи преживјели однос преминулих. Сцаммер се претвара да ради у банци, а затим назива ближњег рођака. Због ове личне информације добијају личне информације. Са овим информацијама, сцаммер покорава ожалошћено.

Ако у таквој ситуацији избегавате да руководите са финансијским проблемима, јер сте рањиви, а сцаммерс су ту да вас циљају. Пратите позиве и е-поште пажљиво када завршите жаловање.

3. ИРС преваре

<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5, текстуално поравнање: оправдати; "> Неки сцаммерс ће се звати претварајући се да раде за ИРС.То је једна од главних превара. Позивач ће тврдити да дугујете ИРС неки новац, обично порез.

Траже од вас да одмах пошаљу новац на одређени рачун или ћете бити ухапшени и оптужени. Да би ово извукли, сцаммерс могу да користе поверљиве информације као што је број вашег социјалног осигурања да вас преваре у веровање да стварно раде за ИРС. Алтернативни метод који се користи је да тврдите да ће вам ИРС поврати вам нешто новца након што дате неке личне информације позивачу.

ИРС обично комуницира преко поштанске услуге и ако добијете позив, можете потврдити да ли је оригинални позивом 800-829-1040 који је број ИРС-а.

4. Здравствене преваре

Ваш број социјалног осигурања такође служи као ваш Медицаре број, а сцаммерс циљају ове информације и ускоро можете пронаћи накнаде које нисте имали.

Заштитите број, чувајте тајну. Ако приметите неку непознату активност, одмах обавестите своје здравствено осигурање. Сцаммерс могу добити информације о социјалном осигурању путем пхисхинг позива. Они често тврде да позивају на тржиште здравственог осигурања. Владине агенције не раде хладно и траже личне информације. Ако нађете позиваоца за тражење ваших личних података, прекините везу.

5. Тихи позиви

Можда ћете лежати на каучу и уживати у омиљеној емисији када телефон зазвони. Покупи се и реци "Здраво". Нико не одговара. Ово је позив робота, који намерава да потврди потенцијалне циљеве. То можете избегавати коришћењем ИД позиваоца. Такође, не одговорите на неидентификоване позиве. Аутентични позивник ће често оставити поруку на вашој телефонској секретарици.

6. Трговина приватним информацијама

Упркос вашим најбољим напорима да задржите своје осетљиве информације од руку злађених сцаммера, они могу добити ваше податке од:

  • Некомпромитне компаније које продају информације о својим купцима
  • Други сцаммерс који су можда покушали и успјели или неуспешно у сцамминг вас
  • Лажне награде и анкете у којима морате попунити своје податке.

Све ово је нека врста ресурсног центра за сцаммере. Буди упоран.

November 28, 2017